Inför resan

När du ska flyga, både inrikes och utrikes, är det några saker som kan vara bra att känna till för att resan ska gå så enkelt och smidigt som möjligt.

Har du ytterligare frågor är du välkommen att ringa till oss på 0243-645 00 eller 0250-301 75.

Incheckning Borlänge
Normalt är senaste incheckningstid vid inrikesflyg 15 minuter före avgång. Har Du bagage som ska skickas märks det normalt till din slutdestination. Vissa avvikelser kan dock förekomma. Tänk på att vara på flygplatsen i tid, speciellt om du har bagage att skicka. Vid utlandsresa bör du vara på plats tidigare.

Incheckning till charteravgång utrikes öpnnar normalt sett 2 timmar 30 minuter före avgång och stänger 1 timme före avgång. Glöm inte passet!

Incheckning Mora
För resa med Avies till Stockholm/Arlanda stänger incheckningen 20 minuter före avgång. Bagaget kan endast checkas till Arlanda. Vid transferresa till annan destination måste bagaget checkas om på Arlanda. För resa med Kullaflyg till Ängelholm stänger incheckningen 30 minuter före avgång.

Vid incheckningsdisken behöver du visa upp bokningsnummer/biljett och eventuellt ett giltigt pass eller annan legitimation. Maxmått och maxvikt på det incheckade bagaget varierar från flygbolag till flygbolag. Om du är osäker, kontrollera med respektive flygbolag vilka regler som gäller för din flygresa.

Det är viktigt för din och andras säkerhet och komfort att ditt handbagage inte är för stort. Det ska få plats under flygstolen framför ditt säte.

För barnvagnar och cyklar finns specialemballage. Det går bra att ta med sig skidor om du har dem i skidfodral. Packa inte ned bräckliga saker i det incheckade bagaget. Lägg gärna en adresslapp även inuti väskan. Det underlättar för dem som ska hitta väskans ägare om bagaget kommit på avvägar.
För mer information om specialbagage mm. se www.flyavies.se eller www.kullaflyg.se .

VI ÖNSKAR DIG EN TREVLIG FLYGTUR!